14/11/12

Η Κομποστοποίηση αρχίζει στην Κηφισιά!

Ξεκινάει ο Δήμος Κηφισιάς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη διαλογή και εν συνεχεία τη κομποστοποίηση των υπολειμμάτων τροφών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να ανακυκλώνουμε το 95% των απορριμμάτων μας. Εκτός δηλαδή από τις συσκευασίες (χαρτί, πλαστικό, γυαλί) που ήδη ρίχνουμε για ανακύκλωση στο μπλε κάδο, τώρα όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό μας (μαγειρεμένα ή ωμά) θα τα εναποθέτουμε σε ένα νέο, καφέ κάδο για κομποστοποίηση.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς το πρόγραμμα κομποστοποίησης ξεκινά με βάση την επιστημονική καθοδήγηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε γειτονιές της Κάτω Κηφισιάς, Νέας Κηφισιάς, Καστριού και Εκάλης. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.biowaste.gr.

Η διανομή και τοποθέτηση των κάδων θα γίνει:

στην περιοχή της Εκάλης, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

στην περιοχή του Καστριού, τη Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

στην περιοχή, της Νέας Κηφισιάς, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς, τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Η διανομή των κάδων θα πραγματοποιηθεί (μεταξύ 09.00 και 15.00) από συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς, τα οποία θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και επιστημονικό προσωπικό. Σε περίπτωση που κάποιος απουσιάζει, θα γίνει κατά παραγγελία διανομή κάδου, μετά από σχετικό έγγραφο αίτημα, εντός 15 ημερών από τις πιο πάνω ημερομηνίες, προς το Δήμο Κηφισιάς (υπ’ όψιν της Διεύθυνσης Καθαριότητας) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση xipolitas@kifissia.gr.

Η αποκομιδή του περιεχομένου των καφέ κάδων θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, για τη Κηφισιά, και κάθε Τετάρτη και  Παρασκευή, για το Καστρί και την Εκάλη. Όσοι κάτοικοι έχουν κάδο ατομικής αποκλειστικής χρήσης, θα πρέπει να τον τοποθετούν στο πεζοδρόμιο, έξω από την οικία τους, το προηγούμενο βράδυ της αποκομιδής και να τον απομακρύνουν μετά την αποκομιδή. Σε περίπτωση που οι κάδοι αυτοί δεν αποσύρονται, εντός των ιδιοκτησιών, ο Δήμος Κηφισιάς οφείλει να τους αφαιρέσει.

Αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για το πρόγραμμα κομποστοποίησης θα γίνει:

Για την περιοχή της Εκάλης, την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου στις 19.30, στο Εντευκτήριο Εκάλης, Πλατεία Κένεντυ.

Για την  περιοχή του Καστριού, την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου στις 19.30, στο Πνευματικό κέντρο Νέας Ερυθραίας, Λουκή Ακρίτα 4, Καστρί.

Για την περιοχή της Κηφισιάς, την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, Διονύσου και Μυρσίνης 2, Κηφισιά.